EKŞİLİ PIRASA (Zeytinyağlı)

Yazar:

MALZEMELER:

-1 kg pırasa

-3 soğan

-3 diş sarımsak

-Yarım bardak zeytinyağ

-1 kaşık salça

-Yarım demet maydanoz-dereotu

-1 çay kaşığı toz şeker

-limon

-Tuz

YAPILIŞI:

1- Pırasa ayıklanıp 5- 6 cm boyunda kesilip, yıkanır.

2- Parçalar boyunca ince ince doğranıp tepsiye konur.

3- Yarım bardak su ile haşlanır (suyu süzülmez).

4- Soğan yarım halkalar halinde, sarımsak küçük küçük doğranır. Zeytinyağında sararıncaya kadar kavrulur. Salça, şeker, tuz, daha sonra da kıyılmış maydanoz, dereotu konur.

5- Haşlanmış pırasaların üzerine bu harç yayılıp bir bardak su ilavesi ile pişirilir. 6- Ateşten alınmadan limon suyu gezdirilerek
dökülür.

KISA BİLGİ:

Pırasa idrar çoğaltan bir sebzedir. Şalgam idrar yolu hastalıklarına iyi gelir.

0 yorum → "EKŞİLİ PIRASA (Zeytinyağlı)"

Yorum Gönder

Yemek Ara

Arşiv

Why Blogger

yemek tarifleri, yemek tarifleri resimli, yemek tarifleri, oktay usta,yemek tarifleri videolu yemek tarifleri kolay, yemek tarifleri sitesi, yemek tarifleri indir, yemek tarifleri blog,yemek-tarifleri.net, yemek tarifleri oktay usta resimli

Pratik Yemek Tarifleri oktay usta yemek tarifleri: EKŞİLİ PIRASA (Zeytinyağlı).
saglik kaynagi kolay diyet