8 MAYALI ELMALI ÇÖREK

Yazar:

MALZEMELER:

-2 su bardağı un

-Dörtte bir büyük paket margarin (65 gr.)

-2 yumurta (1 yumurta, 1 yumurta akı hamura, 1 yumurta sarısı üzerine)

-Yarım çay bardağı ılık süt

-1 tatlı kaşığı kuru maya

-1 çay bardağı pudra şeker

ELMALI HARÇ:

-2 elma

-1 çorba kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm

-1 tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI:

1- Elmalar yıkanıp dört parçaya kesilir. Ortaları çıkarılıp soyulur. Küçük küçük doğranır. Yıkanmış üzüm, tarçın ilave edilip 8
kümeye ayrılır.

2- Tencerede ılık süt içinde maya eritilir. Pudra şeker, 1 bütün yumurta, 1 yumurta akı ve margarin konup karıştırılır.

3- Elenmiş 2 bardak un ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülerek ılık bir yerde iki misli kabarıncaya kadar mayalandırılır.

4- Hafif unlanarak merdane ile 3 mm. açılıp 8 parçaya kesilir. Üçgen parçaların alt kısmına elmalı harç konur. Yan kısımlar ortaya doğru kıvrıldıktan sonra sarılır. Tepsiye dizilir.

5- 15 dakika kadar daha mayalandırılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp fırında Pişirilir.

0 yorum → "8 MAYALI ELMALI ÇÖREK"

Yorum Gönder

Yemek Ara

Arşiv

Why Blogger

yemek tarifleri, yemek tarifleri resimli, yemek tarifleri, oktay usta,yemek tarifleri videolu yemek tarifleri kolay, yemek tarifleri sitesi, yemek tarifleri indir, yemek tarifleri blog,yemek-tarifleri.net, yemek tarifleri oktay usta resimli

Pratik Yemek Tarifleri oktay usta yemek tarifleri: 8 MAYALI ELMALI ÇÖREK.
saglik kaynagi kolay diyet