ALMAN KEKİ

Yazar:

MALZEMELER:

-4 yumurta

-3 kahve fincanı şeker

-1,5 su bardağı un

-1 su bardağı patates nişastası

-2 limon kabuğu rendesi

-1 çorba kaşığı limon suyu (varsa 1- 2 damla limon esansı)

-2 çay kaşığı kabartma tozu

-1 paket vanilya

-1 büyük paket margarin (250 gram, yumuşak)

YAPILIŞI:

1- Kalıp yağlanır, unlanır. Fırın ısıtılır.

2- Cam kasede yağ ile şeker krem haline getirilir. Yumurta sarıları, limon kabuğu rendesi ve limon suyu konur.

3- Yumurta akları çarpılıp kar haline getirilir; şekerli yağa katılır.

4- Un, patates nişastası, kabartma tozu, vanilya karıştırılıp elenerek ilave edilir.

5- Kaşıkla karıştırılıp kalıba boşaltılır. Orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir.

ÜZERİNE:

Bir kasede 1 su bardağı pudra şeker 2- 3 çorba kaşığı sıcak su azar azar konup karıştırılır. Ezilmiş yoğurt kıvamına gelince, kalıptan çıkarılmış soğuk kekin üzerine dökülüp bıçakla yayılır.

0 yorum → "ALMAN KEKİ"

Yorum Gönder

Yemek Ara

Arşiv

Why Blogger

yemek tarifleri, yemek tarifleri resimli, yemek tarifleri, oktay usta,yemek tarifleri videolu yemek tarifleri kolay, yemek tarifleri sitesi, yemek tarifleri indir, yemek tarifleri blog,yemek-tarifleri.net, yemek tarifleri oktay usta resimli

Pratik Yemek Tarifleri oktay usta yemek tarifleri: ALMAN KEKİ.
saglik kaynagi kolay diyet