AYVA ŞEKERLEME jöle

Yazar:

MALZEMELER:

-1 kg. Ayva

-6 bardak su

-limon

-Şeker (elde edilen meyve suyu kadar)

-3- 4 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi.

YAPILIŞI:

1- Ayva yıkanır. Dilimlenip, kabuklu ve çekirdekli olarak 6 bardak su ve limon suyu ile iyice haşlanır.

2- Islatılıp sıkılmış temiz bir tülbent içine konur. Sıkılarak suyu çıkarılır.

3- Elde edilen meyve suyu bardakla ölçülür. Meyve suyu kadar
şeker konup kaynatılır.

4- Kıvamını anlamak için şu deney yapılır: Kaşık batırılıp çıkarıldığında kaşık, peltemsi bir tabaka ile kaplanmalıdır.

5- Buz kalıbı ıslatılıp jöle boşaltılır. Bir gece veya 5- 6 saat beklenir.

6- Sonra kalıptan çıkarılıp istenen biçimde kesilir. Hindistan cevizi rendesi ile kaplanır.

Not: Tülbentte kalan ayva kevgirden geçirilip şeker ve limon suyu ilavesiyle marmelat yapılabilir.

0 yorum → "AYVA ŞEKERLEME jöle"

Yorum Gönder

Yemek Ara

Arşiv

Why Blogger

yemek tarifleri, yemek tarifleri resimli, yemek tarifleri, oktay usta,yemek tarifleri videolu yemek tarifleri kolay, yemek tarifleri sitesi, yemek tarifleri indir, yemek tarifleri blog,yemek-tarifleri.net, yemek tarifleri oktay usta resimli

Pratik Yemek Tarifleri oktay usta yemek tarifleri: AYVA ŞEKERLEME jöle.
saglik kaynagi kolay diyet