PASKALYA ÇÖREĞİ

Yazar:

MALZEMELER:

-4,5 su bardağı un

-3 yumurta (1 yumurta sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)

-1,5 su bardağı pudra şeker

-Yarım küçük paket margarin (65 gr.)

-2 tatlı kaşığı yaş bira mayası

-2- 3 tatlı kaşığı mahlep

-2- 2,5 kahve fincanı süt

-1 çorba kaşığı fındık içi

-Yarım kahve kaşığı tuz

YAPILIŞI:

1- Un elenir. Ortasına ılık sütle ezilmiş bira mayası, yağ yumurta, pudra şeker, tuz, mahlep konur yumuşak bir hamur yoğrulur.

2- Üzeri örtülüp ılık bir yerde mayalandırılır.

3- Hamur iki misli kabarınca dokuz parçaya ayrılır. Her parça, ortası şişkin kenarları ince çubuklar halinde yuvarlanır (20 cm).

4- Üç tanesi bir araya getirilip saç örgüsü yapılır. Yağlanmış tepsiye konup biraz daha mayalandırılır.

5- Üzerine yumurta sarısı sürülüp kıyılmış fındık serpilir. Orta hararetli fırında pişirilir.

6- Yumuşak kalması için bir tencereye alınır, üzerine ünce bir peçete, sonra da kapağı örtülür.

Not: Üzerine süreceğiniz yumurta sarısına 2- 3 damla pekmez koyarsanız daha güzel kızarır.

0 yorum → "PASKALYA ÇÖREĞİ"

Yorum Gönder

Yemek Ara

Arşiv

Why Blogger

yemek tarifleri, yemek tarifleri resimli, yemek tarifleri, oktay usta,yemek tarifleri videolu yemek tarifleri kolay, yemek tarifleri sitesi, yemek tarifleri indir, yemek tarifleri blog,yemek-tarifleri.net, yemek tarifleri oktay usta resimli

Pratik Yemek Tarifleri oktay usta yemek tarifleri: PASKALYA ÇÖREĞİ.
saglik kaynagi kolay diyet