TEPSİ ÇÖREĞİ

Yazar:

MALZEMELER:

-1 tatlı kaşığı yaş bira mayası

-1 bardak süt

-1 tatlı kaşığı şeker

-1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)

-2 yumurta (1 tanesi hamura, 1 yumurta sarısı üzerine)

-10 kahve fincanı un

-Yarım kalıp beyaz peynir

-Yarım demet dereotu

-1 çay kaşığı çörekotu

-1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI:

1- Ilık süte bira mayası ve şeker konup eritilir.

2- Yağ, yumurta, tuz ve elenmiş un konup yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülü olarak ılık bir yerde mayalandırılır. (Hamur iki misli kabarmalıdır.)

3- 25- 30 cm. çapında bir tepsi yağlanır. Hamurun yarısı el ile tepsiye yayılır.

4- Üzerine kıyılmış dereotu karıştırılmış peynir rendesi serpilir.

5- Kalan hamur üzerine yerleştirilip el ile bastırılır. Yumurta sarısı sürülür. Çörek otu serpilip orta hararetli fırında pişirilir.

6- Dilimlenerek tabağa alınır.

0 yorum → "TEPSİ ÇÖREĞİ"

Yorum Gönder

Yemek Ara

Arşiv

Why Blogger

yemek tarifleri, yemek tarifleri resimli, yemek tarifleri, oktay usta,yemek tarifleri videolu yemek tarifleri kolay, yemek tarifleri sitesi, yemek tarifleri indir, yemek tarifleri blog,yemek-tarifleri.net, yemek tarifleri oktay usta resimli

Pratik Yemek Tarifleri oktay usta yemek tarifleri: TEPSİ ÇÖREĞİ.
saglik kaynagi kolay diyet