VİŞNELİ DONDURMA

Yazar:

(Çilek, Kayısı, Şeftali)

MALZEMELER:

-2 su bardağı şeker

-500 gr. vişne

-3 yumurta akı

-2 bardak su

YAPILIŞI:

1- Vişne yıkanıp ayıklanır. İyice ezilip kaşıkla bastırılarak tel süzgeçten geçirilir.

2- Şeker ile yumurta akı ovulup vişne suyu ve su konup karıştırılır.

3- Buz kalıplarına boşaltılıp buzdolabının buzluğunda dondurulur. (Buzdolabını en soğukta çalıştırmalı ve ara sıra karıştırmalıdır.)

Not: Çilek, kayısı, şeftali dondurmaları da aynı şekilde yapılır.

0 yorum → "VİŞNELİ DONDURMA"

Yorum Gönder

Yemek Ara

Arşiv

Why Blogger

yemek tarifleri, yemek tarifleri resimli, yemek tarifleri, oktay usta,yemek tarifleri videolu yemek tarifleri kolay, yemek tarifleri sitesi, yemek tarifleri indir, yemek tarifleri blog,yemek-tarifleri.net, yemek tarifleri oktay usta resimli

Pratik Yemek Tarifleri oktay usta yemek tarifleri: VİŞNELİ DONDURMA.
saglik kaynagi kolay diyet