YAĞLI SİMİT

Yazar:

MALZEMELER:

-4,5 su bardağı un

-1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)

-1 tatlı kaşığı yaş bira mayası

-1 tatlı kaşığı şeker

-Bir kahve fincanı süt

-3 yumurta (1 tanesi üzeri için)

-Susam, çörekotu

-3 kahve kaşığı tuz

YAPILIŞI:

1- Un elenir. Ortası açılıp şekerli sütle ezilmiş bira mayası, yağ, yumurta, tuz konup yoğrulur.

2- Üzeri örtülü olarak ılık bir yerde mayalandırılır.

3- Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Küçük simitler yapılır. Yumurta sarısı sürülüp susam, çörekotu serpilir.

4- Tepsiye dizilip orta hararetli fırında pişirilir.

0 yorum → "YAĞLI SİMİT"

Yorum Gönder

Yemek Ara

Arşiv

Why Blogger

yemek tarifleri, yemek tarifleri resimli, yemek tarifleri, oktay usta,yemek tarifleri videolu yemek tarifleri kolay, yemek tarifleri sitesi, yemek tarifleri indir, yemek tarifleri blog,yemek-tarifleri.net, yemek tarifleri oktay usta resimli

Pratik Yemek Tarifleri oktay usta yemek tarifleri: YAĞLI SİMİT.
saglik kaynagi kolay diyet