Çiğ Börek

Yazar:

Malzemeler:
2 su bardağı Un
1 adet Yumurta
½ su bardağı Su
Tuz
içi için:
250 gram Kıyma
1 adet Soğan
1 adet Domates
½ demet

Yapılışı: Un, yumurta, tuz karıştırılır.Su eklenir ve yavaş yavaş yoğrulur. Yoğrulan hamur 15-20 dakika dinlendirilir. Dinlendirilen hamur büyük bezeler halinde açılır. Bezeden orta büyüklükte yuvarlaklar kesilir (beze, orta büyüklükte bir tabağın ağzı bastırılarak parçalara ayrılabilir).
İç Malzemesinin Hazırlanış:
Önce soğan doğranır. Bir tencerenin bir köşesine koyulur (tencere yağsız olmalı), ardından domates doğranarak tencerenin başka bir köşesine koyulur. Maydanozlar doğranır ve aynı şekilde boş kalan başka bir köşeye yerleştirilir. Diğer bir köşeye de kıyma koyulur. Çok az da su eklenerek, kısık ateşte, hiç karıştırılmadan bir taşım kaynatılır. Çok pişirilmez. İç malzeme hazırlanan yuvarlak bezelerin içlerine yerleştirilir. Hamur, D şeklinde katlanır ve kızgın yağda kızartılır.

0 yorum → "Çiğ Börek"

Yorum Gönder

Yemek Ara

Haftanın En'leri

Arşiv

Why Blogger

yemek tarifleri, yemek tarifleri resimli, yemek tarifleri, oktay usta,yemek tarifleri videolu yemek tarifleri kolay, yemek tarifleri sitesi, yemek tarifleri indir, yemek tarifleri blog,yemek-tarifleri.net, yemek tarifleri oktay usta resimli

Pratik Yemek Tarifleri oktay usta yemek tarifleri: Çiğ Börek.
saglik kaynagi kolay diyet