KIZILCIK ŞURUBU

Yazar:

(Vişne, Çilek, Nar, Böğürtlen, Koruk, Portakal)

yazlık-kışlık

MALZEMELER:

-1 kg. kızılcık

-1 kg. şeker

-2 limon

YAPILIŞI:

1- Kızılcık yıkanır ve ezilir. Suyu süzülür.

2- Şeker iki bardak su ile koyu şurup yapılır. Kızılcık ve limon suyu konup 12 taşım kaynatılır.

3- Ilıyınca kavanozlara konur.

4- Kullanılacağı zaman istenen oranda sulandırılır.

Not:

1) Şurup hemen ikram edilecekse kaynatılmaz. Meyve yıkanır, ayıklanıp ezilir. Süzgeçten geçirilir. Şeker ve limon suyu katılıp karıştırılır. İstenen oranda sulandırılıp ikram edilir.

2) Vişne, çilek, nar, böğürtlen, koruk, portakal gibi meyvelerin şurupları da aynı şekilde yapılır.

0 yorum → "KIZILCIK ŞURUBU"

Yorum Gönder

Yemek Ara

Arşiv

Why Blogger

yemek tarifleri, yemek tarifleri resimli, yemek tarifleri, oktay usta,yemek tarifleri videolu yemek tarifleri kolay, yemek tarifleri sitesi, yemek tarifleri indir, yemek tarifleri blog,yemek-tarifleri.net, yemek tarifleri oktay usta resimli

Pratik Yemek Tarifleri oktay usta yemek tarifleri: KIZILCIK ŞURUBU.
saglik kaynagi kolay diyet