KONKEN BÖREĞİ

Yazar:

MALZEMELER:

-2 yumurta (1 yumurta sarısı üzerine ayrılacak)

-1 kahve fincanı yoğurt

-1 kahve fincanı zeytinyağ

-1 küçük paket margarin (125 gr.)

-1 küçük paket margarin kadar beyaz peynir

-1 kahve kaşığı kabartma tozu

-Aldığı kadar un

-Susam, çörekotu

-Tuz (Çok az)

YAPILIŞI:

1- Yoğurt, yumurta, zeytinyağ, margarin, kabartma tozu, rendelenmiş peynir, tuz iyice karıştırılır.

2- Aldığı kadar elenmiş un konup orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır. Üç parçaya ayrılıp üzeri örtülü olarak 10 dakika dinlendirilir.

3- Her parça 2- 3 mm. inceliğinde açılıp 8 parçaya bölünür. (Hepsi 24 parça)

4- Parçalar geniş kenardan başlayıp sarılarak sivri kısım üste gelecek şekilde tepsiye yerleştirilir.

5- Üzerine biraz süt ve zeytinyağ ile karıştırılmış yumurta sarısı sürülüp susam, çörekotu serpilir.

6- Orta hararetli fırında pişirilir.

Not: Peyniri hamura koymayarak maydanozla karıştırıp böreğe iç olarak da koyabilirsiniz.

0 yorum → "KONKEN BÖREĞİ"

Yorum Gönder

Yemek Ara

Arşiv

Why Blogger

yemek tarifleri, yemek tarifleri resimli, yemek tarifleri, oktay usta,yemek tarifleri videolu yemek tarifleri kolay, yemek tarifleri sitesi, yemek tarifleri indir, yemek tarifleri blog,yemek-tarifleri.net, yemek tarifleri oktay usta resimli

Pratik Yemek Tarifleri oktay usta yemek tarifleri: KONKEN BÖREĞİ.
saglik kaynagi kolay diyet