PUF BÖREĞİ

Yazar:

MALZEMELER:

-4 su bardağı un, 2 kaşık margarin, 1 yumurta

-2 kaşık yoğurt, 1,5 çay kaşığı tuz

-Yarım kalıp beyaz peynir, maydanoz ve dereotu

-2 bardak ayçiçek veya zeytinyağ (kızartmak için)

YAPILIŞI:

1- Un elenir, ortasına yoğurt, yumurta, tuz, yarım bardak kadar su konup yoğrulur. Özleştirilip 15 parçaya bölünür. Yaş bez altında dinlendirilir.

2- Her parça 10 cm açılıp araları margarinle yağlanır. (Az erimiş yağ karıştırarak krem gibi beyazlatılacaktır.)

3- 5 hamur üst üste konur ve üç grup yapılır. En üstler yağlanmaz.

4- Her parça 2 mm. inceliğinde açılır. Peynir-maydanoz karışımı küme küme konup üzeri hamurla kapatılır. Kapakla kesilir.

5- Kızgın yağda hafif hafif sallayarak kızartılır. Fazla yağı
çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.

Not:Başka bir terkip:

Tencereye 1 yumurtayı tepesinden delip akıtınız. Aynı yumurta kabuğu ile, 2 yumurta dolusu su, 2yumurda dolusu zeytinyağ-margarin karışımı, 1 yumurta dolusu sirke, 1 tutam tuz ve aldığı kadar un
ile orta yumuşaklıkta bir hamur yapınız. 40 parçaya ayırıp 5- 6 cm. çapında açınız. Peynirli iç koyup kapatarak yağda kızartınız. (Aynı hamur tuzsuz hazırlanıp, parçaların içine, ceviz, şeker, tarçın karışımı koyarak kızartıldıktan sonra pudra şekerle bulanabilir.

0 yorum → "PUF BÖREĞİ"

Yorum Gönder

Yemek Ara

Arşiv

Why Blogger

yemek tarifleri, yemek tarifleri resimli, yemek tarifleri, oktay usta,yemek tarifleri videolu yemek tarifleri kolay, yemek tarifleri sitesi, yemek tarifleri indir, yemek tarifleri blog,yemek-tarifleri.net, yemek tarifleri oktay usta resimli

Pratik Yemek Tarifleri oktay usta yemek tarifleri: PUF BÖREĞİ.
saglik kaynagi kolay diyet