PORTAKAL/MANDALİNA LİKÖRÜ (Muz, Çilek, Vişne v.s.)

Yazar:

MALZEMELER:

-Yarım litre 90 derecelik alkol

-5 portakal veya 6- 7 mandalina

-2,5 su bardağı şeker

YAPILIŞI:

1- Meyve yıkanır. Dört parçaya bölünüp kavanoza yerleştirilir.

2- Üzerine alkol konup kapak kapatılır. 15 gün açmadan bekletilir.

3- Meyveler alkolden sıkılmadan alınır. (Bulanık olmaması için.)

4- Şekerli su kaynatılıp şurup yapılır. Soğuyunca meyveli alkole katılır.

5- Tülbentten süzülüp şişelere boşaltılır.

Not:

1) Muz, çilek, vişne likörleri de aynı yapılır. Meyveler
alkolde bekletilirken istenirse 1- 2 tane çubuk tarçın da konabilir.

2) Alkolden alınan meyveler sıkılarak elde edilen meyveli alkol, tatlı ve pastalarda kullanılabilir.

KISA BİLGİ:

Alkol karaciğeri çok yorduğu için vücudun direncini azaltır. Akolün grip gibi soğuktan ileri gelen rahatsızlıkları önleyici bir özelliği de yoktur.

0 yorum → "PORTAKAL/MANDALİNA LİKÖRÜ (Muz, Çilek, Vişne v.s.)"

Yorum Gönder

Yemek Ara

Arşiv

Why Blogger

yemek tarifleri, yemek tarifleri resimli, yemek tarifleri, oktay usta,yemek tarifleri videolu yemek tarifleri kolay, yemek tarifleri sitesi, yemek tarifleri indir, yemek tarifleri blog,yemek-tarifleri.net, yemek tarifleri oktay usta resimli

Pratik Yemek Tarifleri oktay usta yemek tarifleri: PORTAKAL/MANDALİNA LİKÖRÜ (Muz, Çilek, Vişne v.s.).
saglik kaynagi kolay diyet