TARATORLU KANEPE

Yazar:

MALZEMELER:

-Yarım su bardağı ceviz içi

-1 kahve fincan tahin

-1- 2 diş sarımsak

-1 çay kaşığı kırmızı biber

-Yarım limon suyu

-1 avuç maydanoz yaprağı

-2 baston sandviç

-Tuz

YAPILIŞI:

1- Sarımsak tuzla dövülüp bir kaseye konur.

2- Makineden çekilmiş ceviz, tahin, kırmızı biber ilave edilir.

3- Yavaş yavaş limon suyu sonra da kıyılmış maydanoz konup karıştırılır.

4- Baston sandviç bir parmak eninde dilimlenir. Üzerine hazırlanan karışım sürülür. Zevke göre süslenir.

Not:Başka bir terkip:

1 avuç ince bulgur ile bir avuç bayat ekmek içi ıslatılıp sıkılır. Buna 1 soğan rendesi, 2- 3 diş dövülmüş sarımsak,
1,5 avuç dövülmüş ceviz içi, tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon, 1 çorba kaşığı konserve salça, 5 çorba kaşığı zeytinyağ, 1 limon suyu konup karıştırılır. Dilimlenmiş sandviçlere sürülür.

0 yorum → "TARATORLU KANEPE"

Yorum Gönder

Yemek Ara

Arşiv

Why Blogger

yemek tarifleri, yemek tarifleri resimli, yemek tarifleri, oktay usta,yemek tarifleri videolu yemek tarifleri kolay, yemek tarifleri sitesi, yemek tarifleri indir, yemek tarifleri blog,yemek-tarifleri.net, yemek tarifleri oktay usta resimli

Pratik Yemek Tarifleri oktay usta yemek tarifleri: TARATORLU KANEPE.
saglik kaynagi kolay diyet