Turunc Receli

Yazar:

Turunc receli yapimi icin gerekli olan malzemeler:

  • 7-8 turunç
  • 1,5 kilo şeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Turunçlar iyice yıkandıktan sonra bütün olarak kabukları rende ile kazınır. Kabukları rendenin ince tarafı ile tıraşlayabilirsiniz. Kabuklar dilimler halinde çıkarılır. Bir meyveden 8 adet kabuk çıkıyor.

Kalın bir iğne yardımıyla kıvrılan kabuklar ipe geçirilir. Bu işlem kabukların rulo halinde pişmesi için gerekli yoksa açılıyorlar.

Acısının çıkması için 3 kez su değiştirilerek haşlanır. Bu basamağı atlamamak gerekiyor, acısının çıkması için her seferinde yeniden su kaynatıp haşlanmalı.

Haşlanan turunç kabuklarının üzerine şeker dökülüp 1 gece bekletilerek sulanması sağlanır. Ertesi gün 2 su bardağı su ve limon suyu ilave edilerek pişirilir. Reçel pişince ipler kabuklardan çıkarılır. Afiyet Olsun :)
Diger resimli yemek yariflerini okumak isterseniz Anne Kedi sitesini ziyaret edebilirsiniz.


0 yorum → "Turunc Receli"

Yorum Gönder

Yemek Ara

Haftanın En'leri

Arşiv

Why Blogger

yemek tarifleri, yemek tarifleri resimli, yemek tarifleri, oktay usta,yemek tarifleri videolu yemek tarifleri kolay, yemek tarifleri sitesi, yemek tarifleri indir, yemek tarifleri blog,yemek-tarifleri.net, yemek tarifleri oktay usta resimli

Pratik Yemek Tarifleri oktay usta yemek tarifleri: Turunc Receli.
saglik kaynagi kolay diyet