Çikolatalı Acıbadem Kurabiyesi Tarifi

Yazar:


Çikolatalı Acıbadem Kurabiyesi Tarifi
Çikolatalı Acıbadem Kurabiyesi Tarifi
Çikolatalı Kurbiye Tarifimiz 5 çayı ile veya ara öğünlerde ağzınızı tadlandırmaya bire bir. Tarifin yapılışı göreceksiniz ki oldukça kolay ve pratik.
Malzemeler:
  • 50 gr Sade çikolata,küçük parçalara ayrılmış
  • 115 gr – 1 Su bardağı soyulmuş badem
  • 225 gr  – 1 ve 1/4 Su bardağı tozşeker
  • 3 Adet yumurtanın akı
  • 1/2 Tatlı kaşığı vanilya
  • 1/4 Tatlı kaşığı badem esansı
  • Pudraşeker serpmek için

Çikolatalı Acıbadem Kurabiyesi Tarifinin Hazırlanışı:

Fırını 160 derece de ısıtın.İki adet fırın tepsisini yağlayıp üzerine yağlıkağıt serin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Bademleri mutfak robotunda un halinde öğütüp derin bir kaba alın. Şekeri,yumurta aklarını,vanilyayı ve badem esansını ekleyip karıştırın.Çikolatayı ilave edin. Karışım şekil alacak kıvama gelmelidir.Hamur yumuşaksa buzdolabında 15 dakika bekletin. Bir tatlı kaşığıyla hamurdan parçalar alın ve hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlayın. Fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirip kaşığın sırtıyla üzerlerine hafifçe bastırın. Her birinin üzerine su sürün ve ince bir tabaka pudra şekeri serpiştirin. Sıcak fırında 10-12 dakika hafifçe sertleşene kadar pişirin. Ilınınca metal bir ıspatulayla alın ve soğumaya bırakın. Üzerlerine pudra şekeri serpip servis yapın.

0 yorum → "Çikolatalı Acıbadem Kurabiyesi Tarifi"

Yorum Gönder

Yemek Ara

Arşiv

Why Blogger

yemek tarifleri, yemek tarifleri resimli, yemek tarifleri, oktay usta,yemek tarifleri videolu yemek tarifleri kolay, yemek tarifleri sitesi, yemek tarifleri indir, yemek tarifleri blog,yemek-tarifleri.net, yemek tarifleri oktay usta resimli

Pratik Yemek Tarifleri oktay usta yemek tarifleri: Çikolatalı Acıbadem Kurabiyesi Tarifi.
saglik kaynagi kolay diyet