Soğanlı Yahni Tarifi
Yazar:
4 Kişilik Malzemeler:
- 1 kg. dana kuş başı
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 1 çorba k. domates salça
- 1 su bardağı kaynar su
- 1 kg. arpacık soğan
- 1 çay k. tuz
- 1 çay k. karabiber
- 1 çay k. kırmızı pul biber
Soğanlı Yahni Tarifi Yapılışı:
Zeytinyağının yarısını ısıtın, etleri katın, hızlı ateşte beş dakika sote edin salçayı ve suyu koyun, kısık ateşte kaynamaya bırakın. Ayrı bir tavada kayan zeytinyağını ısıtıp soğanları koyun, tavayı hafif sallayarak, orta ateşte 5-6 dk. sote edin. Soğanları etlere ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dk. pişirin, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Sıcak servis yapın.
Kategori:
Soğanlı Yahni Tarifi
0 yorum → "Soğanlı Yahni Tarifi"
Yorum Gönder