Güveçte Kaymaklı İrmik Tatlısı

Yazar:


Güveçte Kaymaklı İrmik Tatlısı

Malzeme Listesi



  • 12 Çorba K. İrmik
  • 1 Su B. Toz Fındık
  • 1 Çay B. Toz Şeker
  • 2 Yumurta
  • 2 Çorba K. Tereyağı
  • 1 Pk. Kabartma Tozu
  • 1 Pk Vanilya

Şerbeti İçin:

  • 4 Su B. Su
  • 3 Su B. Toz Şeker

Üzeri İçin:

  • Kaymak

Hazırlanışı:

Karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz. Üzerine irmiği, fındığı, şekeri, eritilmiş tereyağını, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz.

Karışımı küçük güveçlerin içerisine döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Diğer yandan şerbeti hazırlayıp ılımaya bırakıyoruz.

Tatlı sıcak şerbet ılık olacak. Tatlımızı fırından çıkartıp şerbetliyoruz. Soğuduktan sonra kaymağını koyup servis ediyoruz.

0 yorum → "Güveçte Kaymaklı İrmik Tatlısı"

Yorum Gönder

Yemek Ara

Arşiv

Why Blogger

yemek tarifleri, yemek tarifleri resimli, yemek tarifleri, oktay usta,yemek tarifleri videolu yemek tarifleri kolay, yemek tarifleri sitesi, yemek tarifleri indir, yemek tarifleri blog,yemek-tarifleri.net, yemek tarifleri oktay usta resimli

Pratik Yemek Tarifleri oktay usta yemek tarifleri: Güveçte Kaymaklı İrmik Tatlısı.
saglik kaynagi kolay diyet