Güveçte Kaymaklı İrmik Tatlısı
Yazar:
Güveçte Kaymaklı İrmik Tatlısı |
Malzeme Listesi
- 12 Çorba K. İrmik
- 1 Su B. Toz Fındık
- 1 Çay B. Toz Şeker
- 2 Yumurta
- 2 Çorba K. Tereyağı
- 1 Pk. Kabartma Tozu
- 1 Pk Vanilya
Şerbeti İçin:
- 4 Su B. Su
- 3 Su B. Toz Şeker
Üzeri İçin:
- Kaymak
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz. Üzerine irmiği, fındığı, şekeri, eritilmiş tereyağını, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz.
Karışımı küçük güveçlerin içerisine döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Diğer yandan şerbeti hazırlayıp ılımaya bırakıyoruz.
Tatlı sıcak şerbet ılık olacak. Tatlımızı fırından çıkartıp şerbetliyoruz. Soğuduktan sonra kaymağını koyup servis ediyoruz.
Kategori:
Güveç,
Güveç Tarifleri,
Irmik,
Kaymak,
Soğuk Tatlı Tarifleri,
Soğuk Tatlılar
0 yorum → "Güveçte Kaymaklı İrmik Tatlısı"
Yorum Gönder